You are here

Training van kraanoperators

Goede training van kraanoperators is een van de eenvoudigste en goedkoopste manieren om de veiligheid en productiviteit te verhogen en tegelijk de onderhoudskosten te verlagen.

Bij kraanongevallen kunnen operators, werknemers in de omgeving en zelfs omstanders gewond raken. De meeste ongevallen met kranen zijn het gevolg van menselijke fouten en kunnen leiden tot veiligheidsrisico's en ongeplande stilstand. Passende training en correct kraangebruik kunnen de kans op ongelukken verkleinen of deze zelfs voorkomen.

De training voor kraanoperators is niet alleen bedoeld voor kraanoperators zelf, maar ook voor toezichthouders die verantwoordelijk zijn voor het veilige, dagelijkse gebruik van kranen. De training geeft deelnemers de parate kennis om bedieningsfouten die tot onnodige stilstand leiden, actief te voorkomen. De extra kennis die wordt opgedaan tijdens een kraanoperatortraining, kan bijdragen aan het voorkomen van ernstig letsel bij personeel, bijvoorbeeld door onjuiste bediening van de kraan te voorkomen. Deelnemers leren welke lokale vereisten er aan de kraanbesturing worden gesteld.

Uitgebreide operatortraining en veiligheidscursussen voor kranen

Veiligheid staat voorop bij Konecranes. Wij bieden niet alleen uitgebreide en gespecialiseerde opleidingen en trainingen voor uw technici en inspecteurs, maar ook voor uw onderhoudspersoneel en kraanoperators. Deelnemers leren wat de lokale vereisten voor kraanbesturing zijn en komen meer te weten over de volgende onderwerpen:

• De functie van alle belangrijke kraanonderdelen en samenstellingen
• De minimale kwalificaties en vereisten voor kraanoperators
•De procedure voor dagelijkse kraaninspectie die verplicht is gesteld door de lokale overheid
• De vier regels voor veilig en vaardig kraangebruik
• Het nauwkeurig positioneren van lasten en het uitvoeren van precisiehijswerk
• Correcte technieken om zwaaien van de last tegen te gaan
• Aanbevolen handsignalen
• Basisprocedures voor het aanslaan van de last

De training voor kraanoperators is bij uitstek geschikt voor nieuwe werknemers, seizoenswerkers of als opfriscursus. We bieden training op locatie. Daarnaast beschikken we over het Konecranes Training Institute in de Verenigde Staten en een trainingscentrum in Groot-Brittannië. Neem contact op met de lokale serviceafdeling voor informatie over opleidingen in uw regio.