You are here

Staalkabeltakel vervangen

Staalkabeltakel vervangen

Heeft uw takel het einde van zijn levensduur bereikt? Hoe goed onderhouden ook, uw takel gaat niet eeuwig mee.

Konecranes CXT-takels zijn geschikt voor montage op de meeste kranen. Onze vooraf geassembleerde takelpakketten zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en minimale verstoring van uw productie.

CXT-TAKELS VOOR GROTER HIJSGEMAK EN EENVOUDIG ONDERHOUD

CXT-takels hebben diverse voorzieningen die het onderhoud en de hantering van lasten vereenvoudigen. Met Adaptive Speed Range (ASR) kan de motordraaisnelheid worden aangepast aan de last. Dit zorgt voor een optimale snelheid en grotere veiligheid bij de hantering van zwaardere lasten. De onderhoudsvriendelijke inschering zorgt er bovendien voor dat de bovenste keerschijven en de overlastbeveiliging beter toegankelijk zijn. Daardoor kan het vervangen van de kabel, het aanpassen van de lengte en het vervangen van de keerschijven snel en eenvoudig worden uitgevoerd.

ONDERHOUDSVRIENDELIJKE REMMEN MET EEN LANGE LEVENSDUUR

De remmen van de takelmotor zijn afgedicht en stofvrij. CXT-remmen zijn ontworpen voor minimaal onderhoud en maximale gebruiksvriendelijkheid. Bovendien vergen ze minimale afstelling en gaan ze vele bedrijfscycli mee.

MOTORONTWERP VOOR SNEL ONDERHOUD

De unieke plaatsing van de motor in de trommel beschermt tegen vuil en zorgt tegelijkertijd voor betere koelmogelijkheden. In het ontwerp is bovendien rekening gehouden met eenvoudige toegang tot de motor en remmen in geval van onderhoud.