You are here

RopeQ™ magnetische kabelinspectie

VEILIGHEID VAN KABELS

Gedurende de levensduur van een kabel worden de draden, de strengen en de kern waaruit de kabel bestaat, blootgesteld aan hoge spanningen, verbuiging en schuren. Als er te veel draden breken of als de kern beschadigd raakt, kunnen de sterkte en veiligheid van de kabel in het geding raken.

Bij een normale inspectie kunnen alleen de buitenste draden en strengen van de kabel worden gecontroleerd. Maar met de Konecranes RopeQ™-technologie en de niet-destructieve testmethode is het mogelijk om ook de staat van de binnenste draden en strengen en de kabelkern te analyseren terwijl die normaal niet zichtbaar zijn.

ROPEQ-KABELINSPECTIE

RopeQ wordt aanbevolen voor alle typen kabels en is met name nuttig bij proceskranen die voortdurend in gebruik zijn en kranen die slechts af en toe worden gebruikt. Daarnaast is deze inspectie aan te raden voor kabels die moeilijk visueel kunnen worden geïnspecteerd en wanneer zich een ongeval heeft voorgedaan.

Doordat onzichtbare defecten worden ontdekt, kan inspectie van de kabel bijdragen aan de veiligheid. Bovendien kunt u de uitvaltijd en onderhoudskosten beperken door het vervangingsinterval van kabels voor proceskranen en andere kritieke machines te optimaliseren. In sommige situaties kan tevens worden voorkomen dat veilige kabels die in uitstekende staat zijn, worden vervangen omdat nauwkeurige gegevens over de staat ervan ontbreken.