Reparatie en vernieuwing

Wanneer een defect is gevonden, worden reparaties uitgevoerd om de staat van de kraan zodanig te herstellen dat deze zijn taken naar behoren kan uitvoeren. Tijdige reparatie van bekende problemen vermindert niet alleen de kans op stilstand en ongevallen, maar is vaak zelfs wettelijk verplicht.

Het vernieuwen van onderdelen (retrofitting) is dan een relatief eenvoudige en goedkope manier om uw bestaande rolbruggen uit te rusten met de nieuwste voorzieningen en technologieën. Meestal gaat het om het vervangen van de takel en onderdelen of het aanbrengen van variabele toerentalregeling, radiobesturing en ledverlichting. In tegenstelling tot modernisering vergt retrofitting gewoonlijk veel minder planning en stilstand.

corrective_maintenance_and_retrofits.jpg

Geplande kraanreparaties

Het verhelpen van bekende fouten draagt niet alleen bij aan de veiligheid: het is ook financieel aantrekkelijk. Als er tijdens inspecties en preventief onderhoud defecte onderdelen worden aangetroffen, worden deze gedocumenteerd en bespreken we de herstelmaatregelen met u. Kraan- en takelreparaties worden afgestemd op uw productieplanning om kostbare stilstand tot een minimum te beperken.

Bij storingen kunt u contact met ons opnemen voor spoed reparaties.

planned_crane_repairs.png

Takel vervangen

Heeft uw takel het einde van zijn levensduur bereikt? Hoe goed onderhouden ook, uw takel gaat niet eeuwig mee.

Konecranes CXT®-takels zijn geschikt voor montage op de meeste kranen. Onze vooraf geassembleerde takelpakketten zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en minimale verstoring van uw productie.

hoist_replacement_8_20.png

Kraanonderdelen vervangen

Behalve takels zijn er allerlei andere onderdelen die kunnen worden vervangen of die als retrofit kunnen worden gemonteerd:

• Rijwerk, wielkasten, wielen, aandrijvingen enzovoort
• Ladders, platforms en andere middelen om toegang te krijgen tot de kraan
• Beveiligingshulpmiddelen zoals veiligheidslijnen en eindschakelaars
• Aandrijvingen en takelmotoren

crane_component_replacement_8_20.png

Upgrades voor regelsystemen

Er zijn diverse retrofitkits voor het verbeteren van de besturing en aandrijving van uw kraan.

Lastregeling: Traploze snelheidsregelingen, systemen voor het voorkomen van botsingen en andere technologieën kunnen vaak worden toegevoegd of uitgebreid met nieuwe technische voorzieningen.

Radiobesturing: Drukknopbedieningen vereisen dat de operator met de kraan meebeweegt. Met radiobesturing kan de operator echter een positie kiezen die beter zicht geeft op de lading.

Voedingssystemen: Konecranes biedt verschillende sleepkokerleidingen waaronder vlakkabelsystemen, kettinggeleidingssystemen en voedingsrailsystemen om de veiligheid te verbeteren en de operationele kosten te verlagen.

power_and_control_upgrades.png

Smart Features

Er kunnen allerlei Smart Features worden toegevoegd aan uw rolbrug zodat u meer controle krijgt over de materiaalverplaatsing in uw productieproces.

Sway Control is ontworpen om het zwaaien van de last automatisch te beperken door de versnelling en vertraging van de brug en de loopkat te regelen.

Schokpreventie zorgt voor een soepele lastregeling. Als een last te ruw wordt opgepakt, past dit systeem de hijssnelheid meteen automatisch aan.

Beveiligde zones zijn verboden gebieden die de kraanoperator niet kan negeren of aanpassen.

smart_features_8_20.png

Ledlampen installeren op kranen

Traditionele metaalhalide- of halogeenlampen hebben een korte levensduur en raken snel beschadigd door trillingen. Dat leidt tot extra kosten en minder efficiënt gebruik. Als u ledlampen installeert, gaat uw verlichting veel langer mee en is de kans op schade door trillingen veel kleiner.

Traditionele lampen zijn verantwoordelijk voor 50 tot wel 90 procent van het elektriciteitsverbruik van een kraan. Daarom vormt verlichting bij alle kraanwerkzaamheden een grote kostenpost. Ledlampen bieden dezelfde hoeveelheid werklicht als standaardlampen maar verbruiken slechts een derde van de energie.

ledlighting.jpg

Maak verbinding met uw kranenpark

Op bestaande industriële kranen kan een externe serviceverbinding als retrofitkit worden geïnstalleerd. Daarmee krijgt u toegang tot TRUCONNECT® Service op afstand. Deze kit registreert gedetailleerde informatie over uw kranen en stuurt deze door naar het apparaat van uw keuze. TRUCONNECT analyseert en verzamelt de gegevens van uw kranenpark en zet deze om in relevante informatie. Zo houdt u met behulp van de allernieuwste technologie optimaal overzicht over uw kranen.

get_connected_to_your_crane_fleet.png

Login yourKONECRANES.COM

Access your crane usage data, maintenance data and asset details on yourKONECRANES.com. Our cloud-based customer portal gives you a transparent view of service events and activities over any selected time interval.

ACCESS yourKONECRANES.COM