You are here

Geschiedenis

De geschiedenis van Konecranes gaat terug tot 1910 toen het atelier voor de reparatie van elektrische motoren, KONE Corporation werd opgericht.Konecranes is gegroeid door de jaren heen, vooral organisch, maar heeft ook een sterke staat van dienst aan overnames.

De geschiedenis van Konecranes
1933De KONE Corporation startte met de fabricage van grote verrijdbare elektrische portaalkranen. De belangrijkste afnemers waren aanvankelijk afkomstig uit de pulp- en papierindustrie en de energie industrie.
1936Het bedrijf begon met de fabricage van elektrische kabeltakels. Havenkranen werden aan de productreeks toegevoegd in 1947.
1950'sDe omzet in havenkranen groeide krachtig in de na-oorlogse economie.
1962KCI Konecranes tekende het eerste contract voor preventief onderhoud met één van haar klanten.
1973Het bedrijf begon aan haar internationale expansie en voltooide haar eerste overname in Noorwegen (Wisbech-Refsum). In 1983 verwierf het bedrijf haar eerste vestiging in de V.S. (R&M Materials Handling) in Springfield, Ohio. In 1986 verwierf Konecranes een onderneming in Frankrijk (Verlinde) met het hoofdkwartier in Vernouillet. (Een gedetailleerde M&A geschiedenis is in te zien onder Informatie voor investeerders).
1988In 1988 werden de kraanactiviteiten ondergebracht in de KONE Cranes Division van de KONE Corporation. Vanaf 1990 heeft het bedrijf zich krachtig gericht op het verwerven van een technologische leiderschapspositie.
1991Het bedrijf richtte haar eigen kantoren op in Groot-Brittannië door de verwerving van het bedrijf Lloyds British Testing met activiteiten in Groot-Brittannië en Australië. Een omvangrijke reorganisatie werd gelanceerd die voortduurde tot 1994. Dit hield onder ander in dat het aantal productielocaties werd teruggebracht van 19 tot 4.
1994KCI Konecranes werd gevormd op april 15, 1994, toen KONE Corporation, een in Finland gevestigde groep, werd geregistreerd op de Helsinki Stock Exchange. Als onderdeel van de structurele veranderingen inclusief de verkoop van alle activiteiten, met uitzondering van de elevator activiteiten, verkocht KCI Konecranes de activiteiten van haar kranenafdeling.
1996In 1996 werd KCI Konecranes geregistreerd op de Helsinki Stock Exchange. KCI Konecranes is een onderneming waarvan het aandelenbezit internationaal wijd verspreid is.
1997In 1997 verwierf KCI Konecranes haar eerste overname in Duitsland met MAN SWF Krantechnik. KCI Konecranes heeft een grote organische groei doorgemaakt in Duitsland en ging door met diverse aanvullende overnames in het jaar 2000.
2002In 2002 was KCI Konecranes de eerste vreemde kranenonderneming in China die een volledige reeks zakelijke import- en exportlicenties verkreeg. Hetzelfde jaar waren wij in staat een bruggenhoofd in Japan te creëren door een joint-venture overeenkomst aan te gaan met de Meidensha Corporation.
2004Reachtrucks en lifttrucks werden aan de productreeks toegevoegd door de overname van SMV Lifttrucks AB van Markaryd, Sweden.
2005KCI Konecranes' overname van R.STAHL AG's divisie voor intern transport, het Duitse bedrijf R.Stahl Fördertechnik, combineert een aantal van de sterkste merken en meest innovatieve technologieën. Stahl is een belangrijke speler op het gebied van gespecialiseerde hijstoepassingen.
2006KCI Konecranes verwierf MMH Holdings, Inc en breidde daarmee haar productreeks uit. De overname bracht ook nieuwe groeimogelijkheden voor Maintenance Services dankzij de grote aantallen geïnstalleerde MMH-kranen.
2006KCI Konecranes lanceerde een nieuw krachtige en homogene wereldwijde masterbrand strategie en identiteit en laat voortaan de letters KCI weg uit de merknaam. Tegelijkertijd werd de slogan Lifting Businesses TM gelanceerd die productiviteit verbeterende hijsoplossingen en diensten benadrukt.
2007De straddle carrier werd toegevoegd aan de productreeks van Konecranes door de verwerving van alle productrechten van de Duitse straddle carrier fabrikant Consens Transport Systeme GmbH en gaat van start met de fabricage van straddle carriers.
2007Konecranes versterkt haar positie op de markt voor machine tool service (MTS) door aankoop van de MTS-ondernemingen Kongsberg Automation AS in Norwegen en Reftele Maskinservice AB in Zweden.
2008Konecranes vergrootte haar aandelenbezit in Meiden Hoist System Company Ltd (MHS) in Japan, van 49 tot 65 procent. Door haar aandelenbezit te vergroten, beoogde Konecranes haar aanwezigheid op de grote Japanse takelmarkt te versterken.
2008Konecranes breidde haar activiteiten in Spanje uit door de overname van de Spaanse kraan-, takel- en servicebedrijven Eydimen 2000 S.L. en Ausió Sistemas de Elevación S.L.
2008De machine tool service activiteiten werden verder uitgebreid door overnames in Scandinavië en in Groot-Brittannië.
2009Konecranes begaf zich in een nieuw marktsegment door twee overnames voor lasttransport oplossingen met aluminium railsystemen en manipulatoren.
2009Konecranes introduceerde een kraan, de SMARTON®, een voor de industrie baanbrekend model dat het stroomverbruik en de energiekosten tot wel met één derde kan verminderen.
2009Konecranes verwierf 65% van Sanma Crane Manufacture Co. Ltd., één van de vooraanstaande kranenproducenten in China.
2010Konecranes kondigde zes overnames aan in verband met de Machine Tool Service (MTS) in Denemarken, in Groot-Brittannië en in de VS.
2010Konecranes en Kito Corporation (Japan) gingen een strategische alliantie aan. Konecranes bezat 24,4% van het aandelenkapitaal en het stemrecht in Kito.
2010Konecranes’ nieuwe RFID dat is gebaseerd op het NearGuard System voor zware lifttrucks en reachtrucks werd bekroond met de IMHX Design 4 Safety Award in Groot-Brittannië.
2010De meest compacte polaire kraan en vatentransporteur ter wereld voor afgewerkte brandstof werd ontwikkeld door Konecranes voor nucleaire krachtcentrales.
2011Konecranes verwierf 100% van de aandelen in WMI Cranes Ltd. (WMI). De overnames markeerden een belangrijke stap voor de versterking van de positie van Konecranes op de Indiase markt.
2011Konecranes lanceerde een nieuwe, uiterst ergonomische cabine voor havenkranen en industriële proceskranen.
2011Konecranes lanceerde de eerste producten voor de TRUCONNECT® remote services.
2011Konecranes verwierf 100% van de Saoedi-Arabische kranenfabrikant Saudi Cranes & Steel Works Factory Company Limited (“Saudi Cranes”).
2012Konecranes introduceerde een nieuwe generatie CLX-kettingtakels die de werkcyclus en het onderhoud versnelt en de veiligheid en energie-efficiëntie verbetert.
2012Konecranes opende een new Reliability Center in Jingjiang, China.
2012Konecranes heeft een volledige reeks aandrijfopties voltooid voor RTGs, waaronder een Hybrid Power Pack, Diesel Fuel Saver, Cable Reel en Busbar.
2012De Smarter Cabin van Konecranes won de Fennia Prize in 2012. Deze wordt toegepast in onze EOT-kranen, RTGs, RMGs, Straddle Carriers, en BOXRUNNERs.