You are here

Modernisering van regelsystemen

Wilt u de snelheid en de hijscapaciteit vergroten, de ergonomie en het comfort voor de operator verbeteren of nieuwe veiligheidsvoorzieningen en positioneringsmogelijkheden toevoegen? U kunt kiezen uit een breed scala aan upgrades voor vermogen en regelsystemen.

MOTOREN

Gelijk- en wisselstroommotoren met een lange levensduur worden ontworpen en gebouwd voor ruige omgevingen en zwaar gebruik. Er zijn veel opties beschikbaar, waaronder kortsluitankermotoren voor wisselstroom, externe ventilatormotoren en gelijkstroommotoren.

UPGRADES VOOR REGELSYSTEMEN

Als uw rolbrug gebruikmaakt van een ouder regelsysteem, kunt u deze upgraden naar moderne technologie en geavanceerde systemen voor meer ergonomie en betere lastregeling.

ERGONOMISCHE OPERATORCABINE EN STOEL

De bekroonde operatorcabines van Konecranes bieden een afgesloten, geïsoleerde werkruimte met airconditioning en maximaal zicht. Een luxe consolestoel staat garant voor optimaal comfort voor de operator.

KRAANAANDRIJVINGEN

Aandrijvingen kunnen worden geüpgraded met extra zware tandwielkasten met voetmontage. Daarnaast kunnen op de as gemonteerde motorreductiebakken worden toegepast.

VOEDING: VLAKKABEL OF ENERGIEKETTING

Vlakkabelsystemen verhogen de veiligheid door slijtagegevoelige open geleiders en stroomafnemers te vervangen. Energiekettingen zijn een alternatief dat voedings- en regelkabels beschermt tegen mechanische slijtage en het risico op externe beschadiging vermindert.

RADIOBESTURING

Bedieningen op vloerniveau geven de operator een goed zicht op de lading aan de haak en bieden de mogelijkheid om het proces waar nodig handmatig te ondersteunen. Deze bedieningen kunnen worden voorzien van realtime laadgegevens.

BOVENSTE EINDSCHAKELAARS

Met eindschakelaars voorkomt u dat het takelblok de trommel en kabel beschadigt.

LAGER ENERGIEVERBRUIK, MEER VERMOGEN

Met regeneratief remmen wordt vermogen teruggevoerd naar het elektriciteitsnet tijdens elke neergaande of vertragende beweging, in plaats van te worden afgegeven aan de weerstanden. Als u meer energie teruglevert aan het net, hoeft er minder energie te worden geproduceerd en nemen de kosten af.

SMART FEATURES

De kranen van Konecranes kunnen worden voorzien van software met Smart Features (slimme functies) die de veiligheid en productiviteit verbeteren. Enkele voorbeelden daarvan zijn Sway Control, Schoklastpreventie, Preventie van slappe staalkabels, Hijssychronisatie, Kruipsnelheid, Microsnelheid, Vergroot snelheidsbereik, Doelpositionering, Eindpositionering, Werklimieten en Beveiligde zones. U kunt uw kraan upgraden met verschillende aanvullende Smart Features, al naar gelang uw eisen.

AUTOMATISERINGSTECHNOLOGIE

Geautomatiseerde functies verbeteren de efficiëntie en nauwkeurigheid, terwijl kraanoperators meer aandacht kunnen schenken aan hun werkomgeving. Dat draagt bij aan een betere veiligheid en een hogere productiviteit. Konecranes bouwt geheel geautomatiseerde, toepassingsspecifieke kranen, waaronder cokeskranen met rijdende hoppers die cokes leveren aan spoorwagons, evenals geautomatiseerde kranen voor papieropslag waarmee de opslagcapaciteit en beschikbare ruimte aanzienlijk toeneemt.

REMOTE MONITORING

Met TRUCONNECT® Remote Monitoring (bewaking op afstand) beschikt u over de gebruiksgegevens die nodig zijn om uw onderhoudsactiviteiten te optimaliseren en te controleren of onderhoud en toepassing voldoen aan de regelgeving. Deze gegevens geven u het vertrouwen om acties te plannen en weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot investeringen in onderhoud en productiviteit. Voeg veiligheidswaarschuwingen toe zodat uw kraan u een e-mail of sms-bericht verstuurt bij een poging tot overbelasting of een andere voorgeschreven veiligheidsgerelateerde gebeurtenis.