You are here

schijf, niet-werkend - bovenste blok

schijf, niet-draaiende (equalizer):deze schijf egaliseert de spanning in het tegenoverliggende deel van de kabel. Deze wordt niet beschouwd als een draaiende schijf vanwege de geringe beweging.

schakelaar, master, veerteruggang:wanneer losgelaten zal deze hoofdschakelaar automatisch naar een off of neutrale stand gaan.

truck:, ondersteuning van de dorpel van een portaalkraan, de brugliggers, of eindbalken van een rolbrug, deze unit bestaat uit wielen, een frame, assen en lagers.

schakelaar, noodstop:gebruikt om de stroom uit te schakelen zonder behoefte aan de normale bedieningselementen; dit is een handmatig bediende schakelaar.

grondbalken:die de onderste uiteinden van twee of meer poten van een portaalkraan op een baan, deze structurele elementen zijn horizontaal.

overspanning:hart tot hart; dit is de horizontale afstand tussen de baanrails.

loopkat:ondersteuning van het lastblok; dit onderdeel verplaatst zich op de brugrails.

zou moeten:de bepaalde regel is een aanbeveling wanneer dit woord wordt gebruikt, al dan niet gevolgd is afhankelijk van het moment.

schakelaar, hoofd- (kraan uitschakelen):de netvoeding wordt gecontroleerd door deze kraanschakelaar vanop de baangeleiders.

zijdelingse aandrijving:wanneer de takel lijnen niet verticaal worden bediend, werkt dit deel van de takeltrekkracht horizontaal.

loopkat verplaatsing:beweging van de loopkat

schakelaar (klep):dit apparaat wordt gebruikt voor het breken, wijzigen of het maken van aansluitingen in een hydraulisch, pneumatisch of elektrisch circuit.

schakelaar, baan uitschakelen:normaal gesproken op de begane grond, regelt deze schakelaar de hoofdvoeding naar de baangeleiders.

schakelaar, limiet:aangedreven door de beweging van een deel van een aangedreven apparatuur of machine; dit apparaat wordt gebruikt om het hydraulische, pneumatische of elektrische circuit toegevoegd bij de apparatuur of machine los te koppelen of te wijzigen.

zonder toezicht:de bedieningsapparaten worden niet bemand door de operator van de kraan in deze toestand.Maar, als de bedieningsapparaten gebruikt worden voor werking binnen het zicht van de bestuurder op een vloer-bediende kraan en op gelijke afstand tot de overspanning van de kraan, moet de kraan worden beschouwd als onder toezicht.

schijf, werkend:als het lastblok verlaagd of opgeheven is, draait deze schijf.

schuine streep (/):deze geeft aan dat twee woorden afzonderlijk of samen worden genomen en betekent ""en/of"".

stop:gebruikt voor het beperken van de verplaatsing van een brugkraan of loopkat; dit apparaat heeft doorgaans geen energie-absorberend vermogen en wordt gewoonlijk aan een vaste structuur bevestigd.

schakelaar, master:de werking van relais, geleiders of andere apparaten die op afstand worden bediend, wordt geregeld door deze schakelaar.

bovenblok:via een systeem van frame, lagers, schijven en pinnen, dit vaste blok, gelegen op een loopkat, steunt zijn last en het lastblok.