You are here

kraan, vloer-bediende - kraan, semi-portaal

kraan, vloer-bediende:een bediener controleert deze kraanbewegingen door het gebruik van controllers die zijn opgehangen aan de kraan in een hangerstation

kraan, gesmolten-materiaal hantering:gebruikt voor het gieten of transporteren van gesmolten materiaal, dit is een type rolbrug.

kraan, portaalkraan:de brug die de loopkat of loopkatten draagt, wordt strak ondersteund door twee of meer poten die op vaste rails of een andere baan rijden, afgezien daarvan gelijkt deze op een rolbrug.

kraan, handbediende:het rijmechanisme van deze kraan wordt aangedreven door een continue ketting of door de last of de haak handmatig te bewegen, of het takelmechanisme van de kraan wordt aangedreven op dezelfde manier.

kraan, buiten:een kraan (portaalkraan of rolbrug) die wordt gebruikt in openlucht en niet beschikbaar is voor opslag in een gebied beschermd tegen weersinvloeden.Al kan een binnenkraan periodiek buiten worden gebruikt, is ze nog steeds niet geclassificeerd als een buitenkraan.

kraan, met motoraandrijving:een pneumatische, elektrische; hydraulische kraan of met interne verbranding.

kraan, polaire:een kraan (portaalkraan of rolbrug) die kan rijden op een baan die cirkelvormig is.

kraan, op afstand bediende:een kraan waarvan de bediener gebruik maakt van controllers in een operationeel station dat niet bevestigd is op de kraan, maar wel draagbaar om de kraanbewegingen te controleren

kraan, platform bediende:een kraan waarvan operator controllers gebruikt van op een beweegbaar of vast platform of een cabine die gescheiden is van de kraan, of een controlekamer om de beweging van de kraan te besturen

kraan, bovenloop:een kraan met meerdere of enkele ligger beweegbare brug die een vast of verplaatsbaar hijsmiddel draagt en rijdt op een vaste, bovenbaanstructuur.

kraan, semi-portaalkraan:een portaalkraan die aan een uiteinde van de brug wordt omhooggehouden door een eindtruck die op een verhoogde baan of spoor rijdt, en het andere uiteinde van de brug wordt strak vastgehouden op een of meer poten die op een vaste baan of rail rijden.