Kraaninspecties en preventief onderhoud

De bevoegde inspecteurs en speciaal opgeleide monteurs van Konecranes kunnen de staat van uw apparatuur nauwkeurig vaststellen. Ze beoordelen risico's, wijzen u op mogelijkheden voor verbetering en doen aanbevelingen.

Een actieve aanpak van preventief onderhoud is essentieel om de veiligheid en productiviteit te verbeteren. Preventief onderhoud draagt bij aan minder stilstand en een betere betrouwbaarheid van uw apparatuur. Op basis van uw machines, toepassingen en bedrijfscyclus stellen wij een proactief onderhoudsplan op dat speciaal is toegespitst op uw behoeften.

crane_inspections_and_pm.png

Een wereldwijde aanpak voor onderhoudsbeheer

Tijdens inspecties voor preventief onderhoud worden risico's en verbetermogelijkheden vastgesteld. Dankzij onze uitgebreide ervaring en expertise kunnen we het preventieve onderhoud aanpassen aan de aanbevelingen van elke fabrikant.

Routineonderhoud, zoals het afstellen en smeren, heeft als doel om uw machines draaiende te houden en te voldoen aan de onderhoudsinstructies van de fabrikant.

Nalevingsinspecties zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van regelgeving. Bij onze speciaal opgeleide inspecteurs en monteurs kunt u met al uw vragen over lokale voorschriften terecht. In sommige landen is het verplicht om de inspectie door een derde partij uit te laten voeren.

Deze essentiële taken op het gebied van inspectie en preventief onderhoud zijn gebundeld in serviceproducten. Onze producten vormen samen onze serviceprogramma's.

global_approach_to_crane_maintenance.png

Serviceproducten die aansluiten op uw behoeften

In de meeste landen bestaat MAINMAN™ Gepland onderhoud uit een combinatie van preventieve onderhoudsinspecties met routineonderhoud en vormt het de basis voor ons CARE-programma voor preventief onderhoud. Voor zover toegestaan, kunnen we ook nalevingsinspecties uitvoeren om te voldoen aan de lokale regelgeving.

In de Verenigde Staten en Canada is ons MAINMAN™ Assessment vormgegeven als een preventieve onderhoudsinspectie die is ontwikkeld om u een grondig inzicht te geven in de staat van uw apparatuur. Het MAINMAN Assessment vormt de basis voor het CARE-programma voor preventief onderhoud en voldoet aan de vereisten voor periodieke nalevingsinspectie. Routineonderhoud wordt altijd aanbevolen naast een MAINMAN Assessment.

service_products_tailored_to_your_requirements.png

Methode voor risicobeoordeling en aanbeveling

Welk serviceproduct u ook kiest, onze evaluatie- en adviseringsprocessen zijn allemaal gebaseerd op onze methode voor Risicobeoordeling en aanbeveling.

Bij inspectie van onderdelen wordt de staat ervan bepaald. Eventuele defecten, gebreken en overtredingen worden gedocumenteerd en ingedeeld in een van de drie risicocategorieën: veiligheid, productie of onbepaald. Daarnaast kunnen allerlei verbetermogelijkheden worden vastgelegd. De aanbevolen acties worden vastgesteld en met u besproken.

risk_and_recommendation_method.png

Onze adviserende aanpak

Alleen Konecranes geeft bij elke stap deskundig advies. Als onderdeel van onze adviserende aanpak voeren we de volgende evaluatiegesprekken: 

Veiligheidsevaluatie
Bij deze evaluatie op equipmentniveau wordt besproken of er defecten of problemen zijn die de veiligheid in gevaar brengen en die moeten worden opgelost voordat de monteur vertrekt of voordat de apparatuur weer in gebruik wordt genomen.

Bezoek en onderhoudsevaluatie
Tijdens deze evaluaties op locatie- of vestigingsniveau komen de resultaten van inspectie en onderhoud aan de orde, evenals de risico's en aanbevolen acties die daarbij zijn vastgesteld.

Bedrijfseconomische evaluatie
Deze evaluatie van uw huidige onderhoudsprogramma op bedrijfseconomisch niveau is erop gericht om het rendement van uw investeringen te beoordelen en continue verbetering te stimuleren.

our_consultative_approach.png

Volledige toegang tot informatie over uw machines

Via onze klantenportal kunt u eenvoudig toegang krijgen tot relevante en actuele onderhoudsgegevens. Hier vindt u niet alleen uw inspectie- en servicerapporten, maar ook een overzicht van uw onderhoudsaanvragen en -historie.

Afhankelijk van uw serviceprogramma hebt u online toegang tot:

• Persoonlijke aanmeldgegevens en de mogelijkheid om serviceverzoeken aan te maken
• Serviceverzoeken met openstaande, lopende en voltooide werkzaamheden
• Onderhoudsplanning met bezoekschema's per machine
• Lijst met actieve en eerdere overeenkomsten
• Lijst met geregistreerde apparaten, ingedeeld op locatie
• Geselecteerde inspectie- en andere onderhoudsrapporten die door Konecranes zijn afgegeven
• TRUCONNECT® Remote Service data

full_access_to_information.png

Adviesservices ter aanvulling op inspecties en preventief onderhoud

Van sommige onderdelen die zonder demontage niet meteen toegankelijk zijn voor inspectie, kan het risico niet zomaar worden bepaald. Konecranes gebruikt geavanceerde technologie en niet-destructieve testen (NDT) om latente of verborgen defecten te ontdekken.

Inspectie van de tandkast: Inwendige onderdelen worden beoordeeld met een endoscoop en olieanalyse. In sommige gevallen wordt het tandwielhuis gedemonteerd om niet-destructieve testen uit te voeren op de inwendige onderdelen.

Inspectie van koppelingen: Koppelingen zijn cruciale onderdelen voor een veilige kraanwerking. In sommige gevallen is het nodig om deze te demonteren voor inspectie.

Inspectie van haak en haaknek: Voor het testen van de haak en de haaknek, wordt gebruikgemaakt van niet-destructieve testen.

RopeQ™ magnetische kabelinspectie: De binnenste draden en strengen en de kabelkern zijn gewoonlijk niet zichtbaar. Deze kunnen worden geïnspecteerd met een elektromagnetisch apparaat.

consultation_services.png