You are here

Schrootkranen

Konecranes schrootkranen zijn ontworpen om efficiënt, ononderbroken en veilig te werken bij langdurig gebruik.Het ontwerp voldoet aan de vereisten van internationale normen.

Konecranes draagt zorg voor de veiligheidskwesties zonder dat de productiviteit daarbij achteruitgaat.Beveiliging tegen overbelasting, het 'noodstop'-systeem overgeslagen van de PLC, ondersteuning tegen ontsporing en eindschakelaars vormen automatische standaardfuncties van de apparatuur.

Geavanceerde opties van de automatiseringsfunctie maken het mogelijk om de veiligheid te verbeteren, maar leiden ook tot verhoogde productiviteit.De functies DynAPilot lastslingerregeling, Autopiloot einde positionering en de automatische piloot van beschermde zones, ontwikkeld en gepatenteerd door Konecranes, hebben voordelen die de veiligheid en de productiviteit op een hoger niveau tillen.

Alle onderdelen van de mechanische en elektrische apparatuur zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf permanente service platforms voor afstelling, smering, inspectie, onderhoud en reparatie.Nadruk wordt gelegd op snelle vervanging van defecte of versleten onderdelen in tegenstelling tot reparatie.

Verbeterde kraanbetrouwbaarheid en -beschikbaarheid kan worden bereikt met uitgebreide real-time meting en diagnostiekgegevens.De meest geavanceerde versie van het diagnose-instrument geeft duidelijke rapporten voor het analyseren van het gebruik en de productiviteit van de kraan.

Assortiment van schrootplaatskranen

Schrootplaatskranen kunnen worden uitgerust met hefmagneten, hydraulische grijpers of beide samen.Om de productiviteit op een hoog niveau te houden, kan de rijsnelheid van Konecranes schrootplaatskranen gaan tot 120m/min.De hijscapaciteit kan zelfs 75 ton zijn met een laadinrichting