You are here

Kranen voor behandeling van staalrollen, staven en platen

Eigenschappen van een kraan voor hantering van spoelen, balken en platen

 

Deze kranen worden gebruikt om materiaal te vervoeren tussen de verschillende machines in de walserijen.Soms omvatten ze een draaiende loopkat om het product juist te plaatsen ten opzichte van de transportband.

De kranen voor spoelen, balken en platen zijn ontworpen om efficiënt, ononderbroken en veilig te worden bediend bij continu gebruik.Het ontwerp voldoet aan de vereisten van internationale normen.

Konecranes draagt zorg voor de veiligheidskwesties zonder dat de productiviteit daarbij achteruitgaat.Beveiliging tegen overbelasting, het 'noodstop'-systeem overgeslagen van de PLC, ondersteuning tegen ontsporing en eindschakelaars vormen automatische standaardfuncties van de apparatuur.

Geavanceerde opties van de automatiseringsfunctie maken het mogelijk om de veiligheid te verbeteren, maar leiden ook tot verhoogde productiviteit.Dergelijke opties zijn DynAPilot lastslingerregeling, AutOPilot eindpositionering en AutOPilot beschermde gebiedssystemen.

Alle onderdelen van de mechanische en elektrische apparatuur zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf permanente service platforms voor afstelling, smering, inspectie, onderhoud en reparatie.Nadruk wordt gelegd op snelle vervanging van defecte of versleten onderdelen in tegenstelling tot reparatie.

Verbeterde kraanbetrouwbaarheid en -beschikbaarheid kan worden bereikt met uitgebreide real-time meting en diagnostiekgegevens.De meest geavanceerde versie van het diagnose-instrument geeft duidelijke rapporten voor het analyseren van het gebruik en de productiviteit van de kraan.

Maak uw kranen op maat

De spoel, de bar en plaat kranen kunnen worden uitgerust met hefmagneten, grijpers of tangen.Omwille van de uiteenlopende behoeften, worden deze kranen op maat gemaakt.