Onze kraan is bijna 30 jaar oud. Hoe komen we erachter hoelang de kraan nog meegaat?

Tijdens een betrouwbaarheidsanalyse voor kranen (Crane Reliability Survey – CRS) wordt de huidige staat van uw kraan en de resterende levensduur beoordeeld. Een team van ervaren specialisten van Konecranes verzamelt informatie en voert gedetailleerde inspecties, aangepaste berekeningen en een technische analyse uit. Het uitgebreide rapport en de deskundige adviezen vormen het uitgangspunt voor reparaties, modernisering of vervanging.

how_much_time_is_left.jpg

Is visuele inspectie de enige manier om te zien hoe mijn kabels eraan toe zijn?

Kabels kunnen bestaan uit honderden afzonderlijke draden. Gebroken strengen aan de buitenkant van de kabel kunnen worden ontdekt middels visuele inspectie, maar de staat van de kern en de inwendige strengen is niet zichtbaar. RopeQ combineert visuele en magnetische inspectiemethoden om zowel de buitenkant van de kabel als de gewoonlijk niet zichtbare, binnenste draden, strengen en de kabelkern te analyseren. Op basis van de onderzoeksresultaten kan worden beoordeeld of het veilig is om de kabel te blijven gebruiken.

wire_rope.jpg

Ik heb gehoord dat scheuren als gevolg van metaalmoeheid kunnen leiden tot kapotte tandwielen. Hoe kan ik de staat van mijn hijskranen beoordelen?

Bij een Inspectie van de reductiebak worden inwendige onderdelen onder de loep genomen die gewoonlijk niet worden beoordeeld bij een routine-inspectie. We gebruiken een endoscoop voor een visuele inspectie van de tandwielen, lagers, assen en sleutels en voeren daarnaast een olieanalyse uit. In sommige gevallen raden we aan om het de reductiebak volledig te demonteren en een niet-destructieve test uit te voeren op de afzonderlijke tandwielen en andere inwendige onderdelen.

hoist_gears.jpg

Onze kraanwielen slijten extreem snel en onze kraan blijft vastzitten in de rails. Wat kan ik daaraan doen?

Misschien zijn uw rails niet zo recht als ze lijken. Bij een Konecranes RailQ™-onderzoek van de kraanrijbaan wordt een op afstand bediende robot ingezet om uitgebreid inzicht te bieden in de uitlijning en de staat van uw kraanrails. Daarbij worden zaken als spoorwijdte, rechtheid, het niveauverschil en hoogteverschillen tussen de rails gemeten. Op basis van het RailQ-onderzoek wordt een overzichtelijk rapport met 3D-afbeeldingen gegenereerd waarin eventuele problemen met de rails zichtbaar zijn gemaakt. De engineers van Konecranes controleren de gegevens en doen aanbevelingen. Combineer RailQ met een CraneQ™ geometrisch onderzoekvoor meer informatie over de uitlijning van uw kraanwielen, geleiderollers en andere onderdelen.

wheel_wear.jpg

Hoe kunnen we de veiligheid en vaardigheden van onze kraanoperators verbeteren?

Uit onderzoek blijkt dat menselijke fouten vaak de oorzaak zijn van ongevallen met kranen. Onze kraanoperatortraining helpt de kans op fouten verminderen en biedt vaardigheden om letsel als gevolg van onjuiste bediening te voorkomen. De training kan worden gegeven op uw locatie of in een trainingsvestiging van Konecranes.

crane_operators.jpg

We hebben al een onderhoudsprogramma, maar zien we nog zaken over het hoofd?

In de Verenigde Staten en Canada omvat een nalevingsanalyse een grondig onderzoek van uw inspectiemethoden en documentatie, het programma voor preventief onderhoud, uw reparatieprocessen en de operatorveiligheid. Konecranes-professionals maken een rondgang door uw vestiging, maken aantekeningen en verzamelen informatie op basis van gesprekken met uw kraanoperators en medewerkers. We geven een samenvatting van eventuele aangetroffen veiligheidsproblemen die onmiddellijke aandacht vragen en u ontvangt een uitgebreid eindrapport met actieplannen.

maintenance_program.jpg

Login yourKONECRANES.COM

Access your crane usage data, maintenance data and asset details on yourKONECRANES.com. Our cloud-based customer portal gives you a transparent view of service events and activities over any selected time interval.

ACCESS yourKONECRANES.COM